tutorial: cute mp3 part2 -hot- | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

19 April 2012

tutorial: cute mp3 part2 -hot-

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 7:32 AM | Comment
hello :) kalinie jie kembali ngn tutorial cute mp3 part2!! 
sebenarnya same je ngan cute mp3 part1. . tapi bezanya yang number 2 nie 
kita boleh bubuh background and boleh bagi dia repeat lagu yang sama tu berkali kali. .
boleh letak button stop lagi! :) nak?? jom ikut step jie yerr .^^. 

 1. first step, korang pergi link ini. . -cute mp3-
 2. dah ke?? bagus bagus :D camtu lah budak pandaiii hehe. . okay lepastu korang newtab link bawah ni: 
 irondj.net
 3. bila dah habis load page tu, korang cari yang macam gambar bawah ni. .
click untuk tumbesaran mantap!
 4. searh lagu yang korang nak. . ade takde terpulang lah kalau orang ade upload lagu tu, 
untung lah korang :) lepas tu, dah jumpa lagu, click lagu tu and lepas loading akan keluar yang macam gambar 
kat bawah nie. . 
click kalau nak nampak jelas!
 5. cari link lagu mp3 korang bermula dari "http"//irondj.net/mix/file/***********.mp3"
 copy url lagu tu dan pastekan kat bahagian ini di flash mp3 tadi. . 
nak jelas, click je okay! 
 6. bila dah sudah, korang setkan semua yang kat dalam gambar kat bawah ni bagi sama dengan korang 
punya cute mp3 tu. .
tekan untuk tak rabun lagi dah ;p
 7. kalau korang tanak letak button stop tu, cuma tukar jadi "0" je okay! volume tu terpulang. . 
rasanya 100% tu memadai lah kan? nanti takpasal je orang masuk blog kita jadi sumbing gegendang telinga XD hehe. . okay settle yang itu. . 
 8. lepastu korang pegi kat colour pulak. . lihat contoh kat bawah. . 
jgn lupa click! 
 10. okay dah tu, korang isi ruangan ni pulak. .
click tau! kalau tak tak nampak punyerrr .^^. 
 11. yang anak panah warna merah tu korang letak url background yang korang nak. . tapi file tu WAJIB 
"JPG / JPEG" okayy! kalau tak tak boleh. . yang jie kotakkan warna biru tu, korang ikot sukati lah. . ubah 
bagi sesuai dengan blog ek :) 

p/s: yang skin tu, kalau korang nak biarkan kosong n just nak letak warna pun takpe. . :)
dah buat, comment!! takpaham tanya. .









0 budak comel :'):

Instagram