tutorial: unclickable header | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

29 March 2012

tutorial: unclickable header

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 10:17 PM | Comment


okay, firstly mesti ade yang pernah buat tuto lebih kurang ini lepastu bengkekk sebab 
title korang timbul sekali kan?? hehehe. . jangan risau. . ade jalan pintas!
go straight dun belok belok na XD hehe. . jom ikut yg ini. . 
oh pastikan korang dah download full templates dulu!! nanti tak jadi nangis pulak!

 1. mula mula buat sama macam gambar kat atas. . lepastu save. . 
lepastu pergi dashboard >> design >> edit html >> dan cari kod di bawah. . 
<Variable name="headerTextColor"
 2. jumpa code full macam ini kan?
<Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
type="color" default="#333333" value="#333333">
<Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">
 3. so just gantikan dengan kod yang jie baru bagi kat bawah nie. .
<Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
type="color" default="transparent" value="transparent">
<Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
type="color" default="transparent" value="transparent">
okay korang preview dulu tengok ade tak lagi title??
kalau takde save dan try click kat header. . kalau tak jadi, report kat jie k!!


0 budak comel :'):

Instagram