Tutorial: Sidebar to the left and main blog to the right (washed denim) | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

29 March 2012

Tutorial: Sidebar to the left and main blog to the right (washed denim)

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 9:54 PM | Comment

klik untuk tumbesaran sehat!

hah!! jie nak ajar korang buat macam tu l.ah. . siape yg nak buat macam tu, jom ikot step!

 1. mula mula pergi dashboard >> Design >> edit html >> tick expand widget templates. . 
lepas tu cari code di bawah. . tekan ctrl F serentak!
#main-wrapper {
 2. ada tak? bila dah jumpa, tengok kat code di bawah die tu jumpa tak yang macam ni. . 
float: $startSide;
 3. ada kan kan? :) so gantikan code tersebut dengan yang bawah nie. . 
   float: right;

untuk sidebar pulak, korang cari code ini:

 1. tekan ctrl F serentak copy dan cari code di bawah. .
#sidebar-wrapper {
 2. lepas tu jumpa tak antara code dibawahnya tu yang macam ni
float: $endSide;
 3. gantikan dengan code diBAWAH!
float: left;
kalau dah siap, preview dulu okay!! dah puas hati baru save!
jgn lupe cerita kat jie eh!



0 budak comel :'):

Instagram