tutorial: burung twitter terbang merata (bela burung) | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

23 March 2012

tutorial: burung twitter terbang merata (bela burung)

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 7:46 PM | 1 Comment
hello .^^. korang tahu tak kita boleh bela burung twitter dalam blog?? 
yang mana dah tahu tu tuto nie cool kan? jie dah buat lame dah. . 
tapi rase nak share sikit lah nie :) sape sape nak buat, boleh ikot step kat bawah!

 1.  mula mula pergi ke: 
Dashboard >> Design >> Add gadget >> HTML/javascript 
 2. copy kod kat bawah ni dan paste dalam ruangan tu. .
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script><br />
<script type="text/javascript">
var birdSprite="http://4.bp.blogspot.com/_9B1yqig9iAg/TVKEXsnAUMI/AAAAAAAAAII/o7TYnYBuC6k/s1600/birdsprite.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "https://twitter.com/USERNAME twitter";var tweetThisText = "Twitter - https://twitter.com/ USERNAME twitter ; URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>

yang warna BIRU tu, korang gantikan dengan username twitter korang okay!
contohnya: https://twitter.com/#!/Adinda obey bie 
yang warna MERAH pulak, letakkan URLBLOG korang okay! save! siap!

Nota kaki: dah jadi tu bagitahu lah okay!!


1 budak comel :'):

❤ Cik adinda Obey-bie ❤ said...
This comment has been removed by the author.

Instagram