tutorial: buat navbar anda sendiri | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

02 March 2012

tutorial: buat navbar anda sendiri

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 6:12 PM | Comment
Dania Farisya disini. . .


hi! tutorial kalinie jie seronok nak buat hehe. . jie rase navbar nie sangat comel ;p
jadi jie buat tuto nie untuk konsikan dengan anda. . jom lailai!!

Mula mula, pergi ke :
Dashboard >> Edit html >> Ctrl F serentak dan cari kod kat bawahh. .
copy kod kat bawah dan cari. .
<head> 
jumpa tak? ade kan kan? :') dahtu, cepat copy kod kat bawah dan pastekan diatas kod korang cari tadi.
<div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:100%; border-radius:2px; position:fixed; padding:3px; background:url(URL BACKGROUND); color:#ffffff; font-size:12px;">| AYAT KAT SINI | KOD BUTTON FOLLOW N DASHBOARD</div>
Nota janggut*
Biru-saiz navbar. . kalau nak lawa, takpayah ubah dah k. .
Purple-warna tulisan korang. .
Kuning-saiz tulisan korang. .
Hijau-ayat korang nak letak kat navbar. .
Merah-korang letak kod button dashboard n follow korang k. .

dah siap, preview dulu k! tak tahu boleh tanye :) 

0 budak comel :'):

Instagram