Sinopsis novel Bicara Hati (drama bersiri-astro prima) | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

10 March 2012

Sinopsis novel Bicara Hati (drama bersiri-astro prima)

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 3:10 PM | Comment
Bicara Hati. . .
PENGENALAN: 
novel nie jie suka bace. . mula mula tu jie cume tengok cerita die kat tivi :D 
lepastu jie dapat tahu cite nie di adaptasi dari sebuah novel yg ditulis oleh DAMYA HANNA. . 
Jie pun pergi order novel nie :) bila dah dapat, jie terus baca. . 
macam biasa lahh. . jalan cerita kat tivi tu agak lain sikit dengan yang dalam novel. . tapi jie jamin, 
orang yang gemar baca novel, akan rase novel ldia lagi best dari drama kat tivi tu. . 
jie pun rasa macam tu. . kat bawah nie sinopsis novel tu. . kalau korang berminat, boleh lah dapatkan novel die kat mana2 bookstore okay. . :)

BICARA HATI:
Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu.
Ketika itu Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda. Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.
     Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya memperisterikan Zahlia demi mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran.
tengku syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh cinta dengan pemuda itu.
     Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran bagi memenangi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia akur tetapi dengan syarat hak-hak peribadinya tidak akan diganggu. .
     Setelah diijab kabul, Tengku Syahran mula berubah, Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjanjian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mungkir janji. kini timbul pelbagai konflik dalam rumah tangganya.
     Benarkah hakikat bahawa prkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang cinta, kasih, sayang dan kerinduan? Bicara Hati merupakan kisah yang dapat mengungkap segala rahsia.

0 budak comel :'):

Instagram