sidebar hover | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

01 March 2012

sidebar hover

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 3:00 PM | Comment
hey :D siapa dah tahu buat benda nie? duk diam diam! siapa tak tahu angkat selipar XD
ceceyhh jie gurau je jangan lah mara ye? harinie jie agak masuk air hehe. .
jie nak ajar mekeme mekeme nie cara nak buat hover untuk sidebar :)
tapi hanya untuk washed denim tamplate ye?!
lailailai belajar jom! :)

 1. mula-mula silakan pergi ke :
Dsahboard >> Edit html >>
 2. lepas tu korang cari code nie (ctrl F serentak)
.sidebar h2 {

 3. then copy code kat bawah nie n paste dibawah code korang cari tadi. .

.sidebar h2 {
text-align:right;
color:#000000;
border-bottom:1px dashed #777777;
}
.sidebar h2:hover {
text-align:right;
color:#777777;
border-bottom:1px dashed #000000;
background-image:url(Icon COMEL);
background-position:left;
background-repeat:no-repeat;
}
 6. yg jie warnakan tu pandailah korang tukar aie! merah tu warna, biru jenis border, hijau ketebalan.
preview dulu baru save!

0 budak comel :'):

Instagram