letak background pada blog | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

01 March 2012

letak background pada blog

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 2:42 PM | Comment
halooo. . ! burppp!!! alhamdulillah :'D kenyang nya makan nasik tadi ohh ;p
sekarang nie jie nak buat tuto yang mudah semudah 123 je :)
benda nie kot kot semua dah tahu kot? hehe. . saje je bosan harinie. .

 1. mula-mula pergi
Dashboard >> Design >> Edit Html : 

2. cari kod kat bawah nie
body {
 3. Dah jumpa? Bagus. Nampak tak kat bawah code body { ada code ni ;
background: $bgColor;
 4. Paste code background korang macam ni :
background:url(URL BACKGROUND); 
 5. alahh Yang perkataan $bgColor tu korang delete, korang gantikan dengan (URL BACKGROUND) je. Then, perkataan URL BACKGROUND tu, korang gantikan dengan url background korang =']

 6. Preview dulu okay! karang tak jadi jangan marah jie pulak ;p

0 budak comel :'):

Instagram