gambar melengkung bila cursor menyentuh | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

09 March 2012

gambar melengkung bila cursor menyentuh

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 6:29 PM | Comment
Dania's here. . .
yummy!! sedapnya kapkek kat atas tuh kan? :D 
eh dah lari tajuk lahh ;p jie sebenarnya nak ajar korang tuto nie. . 
buat sudut image melengkung bila cursor sentuh image tu. . dulu dah ada kan? 
tuto tu untuk  template designer je. . macam simple ke ape ke boleh lah. . 
ini untuk washed denim sahaje ye? hehehe! jom! 

 1. mula mula pergi ke: 
Dashboard >> Edit html >> tick expand widget templates
 2. lepastu copy code kat bawah nie dan ctrl+F untuk cari :
a:visited { 
dah jumpa ke? ade tak code macam nie 
text-decoration: none;color: #000033;}a:visited {text-decoration: none;color: 
 3. kalau ade, bagus bagus :) okay teruskan lagi. . copy kod kat bawah nie dan gantikan kod yg panjang kat atas nie. .
 text-decoration: none;color: #000033;}a:visited {text-decoration: none;color: #000033;}
a img {
border-radius:0px;
border-width: 0;
}
img:hover {
-webkit-transition: 0.7s;
border-radius:35px;
maknanya kod korang bertukar macam kat atas nie. . 
dah?? lepastu korang preview dan try sentuh mana2 image. . 
kalau jadi, dipersilakan save template dengan bangga dan kembang hidung nya :D


0 budak comel :'):

Instagram