cara nak pisahkan sidebar dengan entry (border) | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

01 March 2012

cara nak pisahkan sidebar dengan entry (border)

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 1:56 PM | Comment
Hi ! tutorial nie di request oleh seorang sahabat jie :) tapi ini hanya untuk washed denim template je tau!
coding die tak sama dengan simple template dan yg lain lain. .


Post wrapper
2. Tekan ctrl+f secare serentak then search code ni :
.post {
3. Dah jumpa? Bagus! Bawah code .post { ada code kan? Delete code tu dan gantikan dengan code bawah ni :
margin:0 0 1.5em;
padding:10px;
font-size: 12px;
background:#ffffff;
border: 2px dashed #000000;
border-radius:10px;
line-height:1.9em; 
yang jie warnakan tu korang tukar lah ikut kesesuaian ye. .

 Sidebar Wrapper

4. Cari code ni pulak :
.sidebar .widget
 5. Dah jumpa? Bagus! Bawah code .sidebar .widget ada code lain kan? Delete code tu and gantikan dgn code bawah ni :

margin:0 0 1.5em;
padding:10px;
font-size: 12px;
background:#ffffff;
border: 2px dashed #000000;
border-radius:5px;
line-height:1.9em;
6. preview dan save! :)

0 budak comel :'):

Instagram