tutorial: sudut gambar melengkung bila cursor menyentuh | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

27 December 2011

tutorial: sudut gambar melengkung bila cursor menyentuh

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 6:05 PM | Comment

yaww ^^ dah lame jie tak buat tutorial kan?
harinie rase semangat lah nak buat. .
tutorial nie request dari sahabat jijie sendiri :)
tahu tak gambar melengkung macam mane ??
cube gerakkan cursor jie yang comel tu kat mana2 image kat blog jie. .
perhatikan bucu die melengkung kan?
nak buat? bolehh. . :) mari ikut step kat bawah ehh. . 

dashboarddesignedit html
click f3 dan pastekan kod ini di ruangan mencari
a:visited {
jumpa tak?? kod tu lebih kurang macam nie lah. .
a:visited {
  text-decoration:none;
  color: $(link.visited.color);
kan kan?? ade kan? kalau ade tu, bravo!! :D
kalau takde, humm. . susah lah nak cakap. .
yang ade tu, copy kod kat bawah nie, dan gantikan kod yang jie tunjuk kat atas tu k!
 a:visited {
  text-decoration:none;
  color: $(link.visited.color);
}
a img {
border-radius:0px;
border-width: 0;
}
img:hover {
-webkit-transition: 0.7s;
border-radius:35px;
preview dulu! dah jadi, sila lah save!! 

0 budak comel :'):

Instagram