tutorial cara nak buat sidebar comel ^^ | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

12 December 2011

tutorial cara nak buat sidebar comel ^^

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 9:10 PM | 2 Comment
لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
mula-mula jie nak tanya, korang nak tak??
hehe nak, ikut step k. . tanak sudah :D
ini rupa widget sidebar jijie. .
gerakkan cursor pada gambar untuk lebih jelas

okayy. . itu haa. . dah tengok?? mahu??
ikut step nie. .

1. Dashboard>design>Add gadget>Html/javascript.

2. copy kod nih. .
<div style="background: #00BFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center> MASUK KAN APA PUN KOD KORANG </div>
warna MERAH untuk warna background sidebar. .
warna BIRU untuk warna border korang. .
warna KUNING pulak untuk jenis border yang korang nak. .
ikut lah nak mana satu. . dotted ke dashed ke solid. .

dah siap?? save n preview k!
jadi tak?? jadi or tidak inform jie tahu!
tak faham tanya! thanx. .

2 budak comel :'):

atikah salim said...

kalau pakai blogskin camne ?
xjadi pun ..?

syafika ghazali said...

@atikah salim

thanks...

Instagram