tutorial: background gambar pada blockquote | ☆ Built for Sins™☆
nak pergi mane tu?
Dashboard | Follow

24 December 2011

tutorial: background gambar pada blockquote

Jari jemari cOmel Cik adinda Obey-bie yang menari atas key-bOard tepat jam 1:46 AM | Comment
okay jie saje je nak buat tuto nie. . walaupun dah ramai yang tahu ;p
tapi kalau ade yang tak tau tu boleh lah belajar kan?
hehehe peace ^^ 
but before that, korang tahu tak blockquote?
yang jie label warna merah tu blockquote namaya :D
bila dah highlight perkataan yang nak kita backgroundkan,
kita click kat situ then akan jadi macam nie. .
haa. . jadi background bunga bunga tuhh ^^ 
kalau yang masih tak tahu nak buat, ikut step kat bawah. .

dashboard > design > edit html >
cari kod kat bawah nie. .
nak senang, copy kod nie dan tekan ctrl F kat edit html dan paste kod kat ruangan tu. .
.post blockquote {
lepas tu pastekan code ini kat bawah kod yang dicari tadi. .

background: url(URL GAMBAR) repeat;
padding: 6px;
margin:1em 20px;
border: 2px dashed #FF6699;
-moz-border-radius-topleft:20px;
-moz-border-radius-bottomright:20px;
-moz-border-radius-topright:20px;
-moz-border-radius-bottomleft:20px;
yang warna BIRU tu, letak lah warna border korang k. .
nak tahu kat mana nak cari? kat sini---> colour

jadi? bagitahu lah jie k!


0 budak comel :'):

Instagram